Suzuki GSXS1000 Forum - Reply to Topic
Thread: Loud Ticking After Week Off Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki GSXS1000 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-12-2019 06:46 PM
ahmadasou Its your exhaust value. They all do it and most obvious while cold. Its the actuator moving with the throttle as being cold it will have the auto chock open (rpm will read higher than 1000) try to have a listen next to the exhaust value when cols start
06-10-2019 10:53 PM
wojo72 I get a pinging/ticking noise from my exhaust due to the the change in temperature. It continues after the bike is off. Scared me the first time that I heard it.
06-10-2019 10:21 PM
jcahanes Started the bike about an hour ago and there was no more abnormal sound so I took it for a good rip and I nothing feels off. Feeling better.
06-10-2019 07:05 PM
GSXS-NH Obvious - lac-a-warranty-itis.....
06-10-2019 05:13 PM
jcahanes
Loud Ticking After Week Off

All,

I just got my bike back from the guys who were fixing the rims. It sat for a week without being run, out in the elements of all flipping places.

I started the bike up and there was a decently loud ticking/tapping sound coming out of it... I asked one of their techs to listen and by the time he came out it was already warmed up and done making the sound. Anyone have any thoughts? The bike is in the garage cooling off, I am going to go see what happens when its been a few hours.

It was in roughly 1/4 second intervals. They said it might have been the sound of the bike moving the oil throughout the engine since it sat for a week.

Excellently enough my warranty was up 5 days ago so I have bike hypochondriasis.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome