2017 gsx s1000 al8 tps check help - Suzuki GSXS1000 Forum
User Tag List

 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 Old 07-27-2017, 02:28 PM Thread Starter
Junior Member
 
Leegsxs's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
(Thread Starter)
2017 gsx s1000 al8 tps check help

OK what am I doing wrong?
Bike warmed up
Ignition on bike not running
2 pins opposite each other in diagnostics plug bridged

I am getting C00 on my dash where the trip normaly is but no line next to C00 to reference where my tps adjustment is?

What have I not done or missed? ... Done a search on the forum but there's no diffinetive Diy or sticky how to.

Thanks in advance
Leegsxs is offline  
post #2 of 17 Old 07-27-2017, 03:22 PM
Senior Member
 
scooby61's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Fort Mill SC
Posts: 158
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Your the second person I've seen here with that issue. If you have the coo then your in service mode. Of you don't have the line to the left you may have to set via the multimeter method or have a dealer look at it. I wonder if the newer ecu has removed that feature?

The solution is almost always more throttle!
scooby61 is offline  
post #3 of 17 Old 07-27-2017, 03:30 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 459
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 186 Post(s)
I thought it had to be running?? Mine shows the middle when idling and moves to top when I revving to 3-4k

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Doddy666 is offline  
 
post #4 of 17 Old 07-27-2017, 03:45 PM
Senior Member
 
scooby61's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Fort Mill SC
Posts: 158
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Doddy666 View Post
I thought it had to be running?? Mine shows the middle when idling and moves to top when I revving to 3-4k

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Your supposed to warm the bike up and then shut it off and Che k with ignition on only was my understanding.
It moves up when you turn the throttle.

The solution is almost always more throttle!
scooby61 is offline  
post #5 of 17 Old 07-27-2017, 03:54 PM Thread Starter
Junior Member
 
Leegsxs's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
(Thread Starter)
I've tried it with the engine running aswell and there is no line
Leegsxs is offline  
post #6 of 17 Old 07-27-2017, 07:32 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 459
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 186 Post(s)
Quote:
Originally Posted by scooby61 View Post
Your supposed to warm the bike up and then shut it off and Che k with ignition on only was my understanding.
It moves up when you turn the throttle.
It doesn't matter what it is with it switched off, if its middle while running its middle while off. it is supposed to be middle then blip and should go up. I found this a bit of a pointless method because even when set right it is not within spec, when you use the test harness and multimeter, which is far more accurate. A tiny amount out makes a big difference.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
scooby61 likes this.
Doddy666 is offline  
post #7 of 17 Old 07-27-2017, 08:06 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Sydney
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Another cause of no line in the C00 on dealer mode is if the TPS is out of scope. Loosen the Torx and move the TPS up and down until you see the line. Did you try that?
Kassu likes this.
adrianpeds is offline  
post #8 of 17 Old 08-06-2017, 09:00 AM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Quote:
Originally Posted by adrianpeds View Post
Another cause of no line in the C00 on dealer mode is if the TPS is out of scope. Loosen the Torx and move the TPS up and down until you see the line. Did you try that?
I also have the C00 but no line on my faL8. Tried moving my tps but no line appears.
Sunny is offline  
post #9 of 17 Old 08-06-2017, 11:09 AM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 459
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 186 Post(s)
Tbh the line is pretty meaningless anyway, check the tps using the harness using a multimeter and forget.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Doddy666 is offline  
post #10 of 17 Old 08-06-2017, 12:26 PM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 113 Post(s)
mine is middle at idle, goes up at 1500, is that ok?
Ralph Sigi is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki GSXS1000 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome