GSXS 1000 Forum banner

Najlepszy układ wydechowy dla gsxs 1000

29K views 38 replies 17 participants last post by  gixxerLee  
#1 ·
Jak myślisz, jaki system jest najlepszy zdaniem ludzi? Yoshi, strzała, M4 czy ? .

#5 ·
Będę nudny i powiem "SUZUKI OEM", ponieważ w takim świecie teraz żyjemy. Katalizator redukuje emisję spalin, zawory wydechowe modulują 'fale ciśnienia', aby zmaksymalizować moc i moment obrotowy w zależności od biegu i obrotów, a dźwięk (w tym motocyklu) jest naprawdę dobry, nie będąc uciążliwym dla otoczenia.

Ale wiem, że 'tuning' motocykla, aby był twój, zawsze jest zabawny - w takim przypadku lubię karbonowy slip-on ze względu na wygląd i 'głębszy basowy' dźwięk, jaki zwykle wytwarza. Jeśli chodzi o pełny układ - poszukując większej mocy - jestem ciekaw, czy #Rapido1 się tu odezwie, ponieważ wypróbował wiele różnych wydechów.

#7 ·
Kolektory M4 z niestandardową rurą łączącą od 57 mm do tłumika o średnicy wewnętrznej 60 mm, ponowne mapowanie paliwa, wtórne przepustnice i zapłon dają 160 KM na tylnym kole i 82 ft-lbs momentu obrotowego i są liniowe i płynne w całym zakresie obrotów. Układ M4 jest dobry, ale można go ulepszyć, zwiększając długość w celu lepszego oczyszczania i optymalizacji fal impulsowych.

Attachments

• Like
Reactions: frog4aday
#11 ·
Kolektory M4 z niestandardową rurą łączącą od 57 mm do tłumika o średnicy wewnętrznej 60 mm, ponowne mapowanie paliwa, wtórne przepustnice i zapłon dają 160 KM na tylnym kole i 82 ft-lbs momentu obrotowego i są liniowe i płynne w całym zakresie obrotów.
System M4 jest dobry, ale można go ulepszyć, zwiększając długość w celu lepszego oczyszczania i optymalizacji fal impulsowych.
Robbie...Bardzo interesuje mnie ta rura łącząca.
Czy masz jakieś specyfikacje? Długość, kąt gięcia, zwężenie itp....?

#13 ·
Hej Robbieben,
Cieszę się, że zamieściłeś to zdjęcie. Może to tylko ja, ale myślę, że motocykl wygląda lepiej z tą dłuższą rurą. Daje motocyklowi ogólny wygląd bardziej "wizualnie" zrównoważony. Ładne.
Myślę, że jestem w mniejszości, ale podoba mi się wygląd M4 z GP pod spodem. Pozostawia widoczne koło i wahacz. Podoba mi się to bardziej niż zakrywanie tego obszaru tłumikiem. Wygląd jest subiektywny:)

#10 ·
W końcu dostałem cały zestaw Yoshi z R11 i to dzieło sztuki, montaż systemu był również bezproblemowy. ECU zmierza teraz do Dano. Mam nadzieję, że wróci przed weekendem.

Poszedłbym w M4 lub Yoshi, ale z Yoshi najprawdopodobniej skończysz z dość długim oczekiwaniem. Zamówiłem swój zestaw około 3 miesięcy temu i dostałem go w zeszły piątek. Skończyło się na tym, że były niedostępne po tym, jak powiedziano mi, że został jeden zestaw.

#25 · (Edited)
W końcu dostałem swój pełny zestaw Yoshi z R11 i to dzieło sztuki, montaż systemu był również bezbolesny. ECU zmierza teraz do Dano. Mam nadzieję, że wróci przed weekendem.

Poszedłbym w M4 lub Yoshi, ale z Yoshi najprawdopodobniej skończysz z dość długim oczekiwaniem. Zamówiłem swój zestaw około 3 miesiące temu i dostałem go w zeszły piątek. Skończyło się na tym, że został wycofany z zamówienia po tym, jak powiedziano mi, że został jeszcze jeden zestaw.
. Mam pełny system Yoshi i czarny tłumik r11 black magic, usunąłem czujnik O2, zawór par, serwo wydechu, filtr k&n i miałem go wgrany, teraz to bestia i brzmi fantastycznie. Zarezerwowałem go na niestandardową mapę, ponieważ podstawowy flash z Woolwich, który mam, jest dobry i naprawdę zmienił motocykl, ale wiem, że może być lepiej na hamowni. Och, ulepszyłem też tylny amortyzator do maxton RT10, wow, jaka to różnica.

#17 · (Edited)
Kiedy kupiłem swój motocykl, wiedziałem, że dostaję świetny motocykl z kilkoma zauważonymi wadami; a zabawa nim / modyfikowanie go było połową przyjemności. W zależności od roku produkcji i modyfikacji, które większość z nas robi, motocykl generuje od 135 KM do 165 KM, z różnymi krzywymi mocy, a motocykl może mieć lub nie mieć dołka w zakresie 3500–7000 obr./min.

Teraz niektórzy argumentowaliby, że wydech OEM wygląda dobrze, brzmi dobrze i działa zgodnie z oczekiwaniami; a motocykl jest bestią prosto z salonu - i zgodziłbym się z tym. Ale…………… to jest wątek o wydechu.

Arrow: Dopasowanie i montaż z kolektorami Arrow są doskonałe - absolutnie doskonałe. Wszystko podłączyło się łatwo i ciasno. Dodałem tłumik Holeshot 10" Bad Boy Comp z rurą środkową. Motocykl pracował gładko na biegu jałowym, bez szarpania ani falowania; a moc w całym zakresie obrotów była zauważalnie lepsza. Motocykl przeszedł od bestii do wstrętnego skurwiela bestii.

M4. Zdjąłem Arrow w zeszłym tygodniu i zainstalowałem M4. Dopasowanie i montaż nie są tak dobre jak Arrow. Zwróciłem szczególną uwagę na przykręcanie kolektora do silnika i z radością stwierdzam - brak wycieków. Musiałem dodać podkładki / dystanse i dłuższą śrubę mocującą, ponieważ wydech i tłumik nie były dobrze ustawione. Jak tylko uruchomiłem motocykl - zauważyłem szarpanie / falowanie, o którym wspominali inni. Na drodze występuje zauważalna różnica w zakresie 3500–7000 obr./min. Dramatyczne - nie; zauważalne, tak. Więc teraz motocykl przeszedł od bestii, do wstrętnego skurwiela bestii, do nieco bardziej wstrętnego skurwiela bestii.

Następny krok. Zlecę wykonanie niestandardowej rury środkowej, aby móc ponownie zainstalować mój tłumik Holeshot 10". Mam nadzieję / zgaduję, że dodanie rury środkowej 14" - 15" z tłumikiem wygładzi bieg jałowy. Po zainstalowaniu i przetestowaniu poinformuję o tym. Wkrótce po tym trafię również na hamownię i udostępnię wyniki.

Dla jasności, moje modyfikacje obejmują:
Filtr K&N, usunięta płyta ograniczająca, PAIR Block Off Plates, EVAP usunięty, czujnik O2 usunięty, zawór wydechowy i siłownik usunięte oraz pełny Flash Dano.

#18 ·
NH, czy Twój Holeshot może mieć wkładkę, czy jest przelotowy? Jeśli jest przelotowy, możesz skończyć z bardziej wyraźnym falowaniem niż wcześniej, ponieważ tłumik M4 był dostarczany z wkładką, która zapewnia pewne ciśnienie zwrotne, które, jak mówi Dano, jest niezbędne dla płynnej pracy na biegu jałowym.

#20 ·
NH, czy Twój wydech Holeshot ma wkładkę, czy jest przelotowy? Jeśli jest przelotowy, możesz odczuwać bardziej wyraźne falowanie niż wcześniej, ponieważ wydech M4 był dostarczany z wkładką, która zapewnia pewne ciśnienie zwrotne, które zdaniem Dano jest niezbędne do płynnej pracy na biegu jałowym.
Jest przelotowy - ale wkładka jest dostępna w razie potrzeby lub życzenia.

#29 ·
Będziesz musiał skontaktować się z Yoshimura America, a oni mogą zamówić kompletny system z Japonii. Może to jednak trochę potrwać. Jak dotąd jestem tym zachwycony. ECU powinno wrócić w moje ręce jutro i wtedy będę mógł wystawić lepszą recenzję. Pod względem dopasowania i estetyki jestem w pewnym sensie oszołomiony, wygląda świetnie.

#30 ·
Będziesz musiał skontaktować się z Yoshimura America, a oni mogą zamówić kompletny system z Japonii. Może to jednak trochę potrwać, zanim go dostaniesz. Jak dotąd jestem nim zachwycony. ECU powinno wrócić w moje ręce jutro i wtedy będę mógł wystawić lepszą recenzję. Pod względem dopasowania i estetyki jestem w pewnym sensie pełen podziwu, wygląda świetnie.
Joe: Zdjęcia proszę...........................