GSXS 1000 Forum banner
21 - 26 of 26 Posts
Cześć, potrzebuję przedłużacza przewodu hamulcowego, ponieważ standardowy przewód jest krótki i ma zły kąt. Ale w GT jest problem z przełącznikiem hamulca, ten przełącznik ma dwie pozycje dla światła stopu i CC. Chcę zachować oryginalny przełącznik w RCS, jest wiele problemów z instalacją i to nie jest łatwa zamiana. View attachment 48928
View attachment 48927
Czy możesz mi powiedzieć, co zrobiłeś z 4-przewodowym przełącznikiem hamulcowym pompy hamulcowej Suzuki? Zazwyczaj pompa Brembo ma 2-przewodowy przełącznik.

Szukałem wszędzie w poszukiwaniu 4-przewodowego mikroprzełącznika, który pasowałby do Brembo, aby zastąpić oryginalny Suzuki, ale jeszcze żadnego nie znalazłem.

Chcę zachować światło stopu i tempomat. Wspominasz, że to nie jest łatwa zamiana, czy możesz podać nam więcej szczegółów?

Zachowam również ABS (pompa hamulcowa Brembo nie ma na to wpływu).

Doceniam wszystko, co możesz zaoferować........

Cześć, potrzebuję przedłużacza przewodu hamulcowego, ponieważ standardowy przewód jest krótki i ma zły kąt. Ale w GT jest problem z przełącznikiem hamulca, ten przełącznik ma dwie pozycje dla światła stopu i CC. Chcę zachować oryginalny przełącznik w RCS, jest wiele problemów z instalacją i nie jest to łatwa zamiana. View attachment 48928
View attachment 48927
4-przewodowy mikroprzełącznik.
Brembo jest standardowo wyposażone w 2-przewodowy mikroprzełącznik. Standardowe 4 przewody prowadzą 2 przewody jako otwarty przełącznik dla światła stopu (zamknięty po aktywacji hamulca), a pozostałe 2 przewody są zamknięte dla tempomatu (otwiera / anuluje tempomat po pociągnięciu dźwigni). Chcę zachować działanie obu, ale jeszcze nie znalazłem sposobu. Dlaczego Suzuki nie zachowało 2 przewodów! :cry:

Cześć wszystkim...w końcu
RCS jest włączony, ze stalowymi przewodami w oplocie (bez abs teraz) i dobrze, również bez ostrzeżenia abs. Siła hamowania i modulacja znacznie lepsze i znacznie większa moc (wciąż klocki oem, ale wkrótce je wymienię).
Teraz widzę, jak bardzo przednie zawieszenie nurkuje podczas mocnego hamowania:ROFLMAO:
Świetna robota!

Myślę o zainstalowaniu tego w moim GSXS1000 -22 i mam kilka pytań:

Nie chcę usuwać ABS, czy nadal mogę używać standardowych przewodów hamulcowych? A może są za krótkie?

Jak udało Ci się to w końcu dopasować, myślałem, że przełącznik startowy jest zbyt nieporęczny?

Złącze 2-przewodowe do 4-przewodowego, jak to rozwiązałeś?

Pozdrowienia ze Szwecji!

Cześć, właśnie ulepszyłem hamulce w moim GSX-S 1000 GT. Zainstalowałem RCS 19 i SBS SP Evo. W końcu moje hamulce są dobre. Dobre odczucia i dobre trzymanie. View attachment 48789
Cześć. Co to za motocykl? Mam w drodze rcs19 i próbuję ustalić, czy potrzebne będą jakieś modyfikacje, czy też od razu trafi do mojego gsxs1000? Dzięki

Cześć wszystkim...w końcu
RCS jest włączone, ze stalowymi przewodami w oplocie (bez abs teraz) i dobrze, również bez ostrzeżenia abs. Siła hamowania i modulacja znacznie lepsze i znacznie większa moc (wciąż klocki oem, ale wkrótce je wymienię).
Teraz widzę, jak bardzo przednie zawieszenie nurkuje podczas mocnego hamowania:ROFLMAO:
Cześć, mam ten sam model Gsxs1000 i chciałbym założyć pompę hamulcową Brembo tak jak ty. Myślę, że ten motocykl ma nieco inwazyjny ABS: czy odczucia pogarszają się z pompą hamulcową Brembo?

21 - 26 of 26 Posts