Mikstr, nie chciałem cytować wszystkiego, co powiedziałeś, ale dziękuję za zamieszczenie prawdziwych, przydatnych informacji. Jest bardzo mało informacji, jeśli chodzi o przełożenia pompy hamulcowej. Zgadzam się, nie sądzę, żeby 18x19 było idealne, ale to ogromna poprawa i kosztowało 175,00. Wiele osób cytuje wykresy, które pojawiają się, gdy googlamy ten temat, ale bardzo niewiele osób faktycznie wypróbowało którąkolwiek z kombinacji. Mogę sobie tylko wyobrazić, jak to jest z konfiguracją, którą masz na zdjęciu. Jeśli chodzi o siłę dłoni, czyż nie o to nam chodzi? Czuję, że próbujemy znaleźć kombinację hamulców, która pomija siłę dłoni. Jeśli jego dłonie staną się wystarczająco silne, nie będziemy potrzebować zacisków. Może sięgnąć w dół i chwycić obracający się dysk palcami. Jeśli idziesz tak głęboko, Jaked, myślę, że spojrzałbym na kilka różnych klocków hamulcowych, zamiast budować wokół ebc. Kolejna rzecz do uwzględnienia (JAK???), z oem brembo 18x19, która została zapożyczona od Ducati, to fakt, że tak naprawdę nie jest to radialna pompa hamulcowa. Zamiast tego, tłok biegnie pod kątem 90 stopni od drążka (radialnie) lub równolegle do drążka (konwencjonalnie), model Ducati ma tłok pod kątem 45 stopni. Wierzę, że dlatego możemy go używać w tej aplikacji i sprawiać, że działa tak dobrze. Będziecie musieli wpaść, jeśli kiedykolwiek będę musiał zdjąć przednie koło. Mój rower był wyposażony w tarcze 300 mm. Teraz ma tarcze 330 mm. To pozostawia bardzo mało miejsca na umieszczenie zacisków. Wciąż nie jestem pewien, jak się tam dostały. Gdyby tarcza miała 330,00000001 mm, nie sądzę, żeby zacisk pasował.