Castrol 06112 POWER 1 4T 10W-40, Suzuki ECSTAR R9000 10W-40 czy coś innego?
działa i zmienia biegi świetnie. Wszystkie moje motocykle w ciągu ostatnich 15 lat, jeżdżę na "motocyklach o wysokich osiągach" od ponad 30 lat na ulicy. Suzuki podaje JASOMA (Japanese Automoblie Standards Organization). Spełnia ten standard. Suzuki mówi, żeby nie używać "olejów oszczędzających energię" (złe dla mokrego sprzęgła). Spełnia również ten standard. Jest to olej syntetyczny, więc pod wieloma względami przewyższa olej Dino. Rotella nie jest nowa, motocykliści przejechali miliony mil na swoich motocyklach używając syntetycznego oleju i oleju syntetycznego od ponad 20 lat. Używam go, chyba że dostanę rabat lub dobrą wyprzedaż, kiedy zbliża się wymiana oleju. Naprawdę nie obchodzi mnie, jakiego oleju ktoś używa, to jest to, co robię. Często wymieniaj olej i filtr, a nie będziesz miał problemu.Ale Rotella T6 nie jest przeznaczony do motocykli, prawda? Jak motocykl o wysokich osiągach może dobrze działać na oleju przeznaczonym do ciężarówek z silnikiem Diesla?
Okej, tak naprawdę nie używam dziewiczej oliwy kokosowej. Ale OMG, wciągnęło mnie w kolejny wątek o oleju. :crying: Nie używałem jeszcze Rotella T6 w moim S1000, ale używałem Rotella Tx we wszystkich moich poprzednich motocyklach. Postanowiłem wypróbować kilka różnych olejów (Motul 300V, Motul 7100, Amsoil Metric), żeby zobaczyć, jak działają. Wygląda na to, że Amsoil do tej pory najlepiej zmienia biegi w różnych zakresach temperatur (300V wydawał się dość szybko tracić lepkość, a 7100 też był naprawdę dobry), ale myślę, że następnym razem wypróbuję Rotella T6 (z wyjątkiem tego, że chyba mam trochę Amsoil w szafce, które muszę zużyć - i to w ogóle dobry stuff).działa i zmienia biegi świetnie. Wszystkie moje motocykle przez ostatnie 15 lat jeździły na "wysokowydajnych motocyklach" przez ponad 30 lat na ulicy. Suzuki podaje JASOMA (Japanese Automoblie Standards Organization). Spełnia ten standard. Suzuki mówi, żeby nie używać "olejów oszczędzających energię (złe dla mokrego sprzęgła). Spełnia również ten standard. Jest syntetyczny, więc pod wieloma względami bije olej Dino. Rotella nie jest nowa, motocykliści przejechali miliony mil na swoich motocyklach, używając syntetycznego oleju i oleju syntetycznego od ponad 20 lat. Używam go, chyba że dostanę rabat lub dobrą wyprzedaż, kiedy należy wymienić olej. Naprawdę nie obchodzi mnie, jakiego oleju ktoś używa, to jest to, co robię. Często wymieniaj olej i filtr, a nie będziesz miał problemu.
Yours Mike CZY tylko rower?Używam oliwy z kokosa extra virgin. Mój silnik pracuje trochę nierówno, ale moje emisje mają wspaniały zapach.
W moim Gromie wlewam PRO HONDA GN4 ATV MOTORCYCLE OIL 10W-40 SJ 08C35-A141L01 i benzynę premium 91. Działa świetnie.Używam Motul 300v we wszystkim, co uruchamiam, nawet w moim Gromie.
Dlatego używam Motul 300V, to podwójny ester, 9 razy na 10 zauważę różnicę po przejściu na 300V i to nie tylko w mojej kieszeni.Motul 5100. Pachnie jak owoce, a nie ropa naftowa, ponieważ jest wytwarzany na bazie estrów (estry pochodzą z roślin). Chodzi o to: cząsteczki estrowe są jonowe. Oznacza to, że cząsteczka chce przylgnąć do powierzchni, której dotyka, więc zawsze będzie warstwa oleju przylegająca do wszystkich powierzchni wewnątrz silnika. Dziewięćdziesiąt pięć procent zużycia silnika następuje przy pierwszym uruchomieniu i chcę dodatkowej ochrony, jaką zapewnia cząsteczka jonowa w tej sytuacji.
Tak, to ma sens. Z tego właśnie powodu zawsze rozgrzewam silnik przez kilka minut przed jazdą na rowerze, zwłaszcza rano, kiedy cały olej spłynie i silnik jest bardzo zimny. Nie sądzę, żeby te nowe silniki samochodowe wytrzymały zbyt długo, gdy zatrzymują silnik na każdym postoju. To straszna rzecz, aby uruchomić silnik, ponieważ jest mało lub wcale smarowania, gdy silnik się uruchamia. Cóż, aby tego wszystkiego uniknąć, moim następnym motocyklem może być elektrycznyMotul 5100. Pachnie owocami, a nie ropą naftową, ponieważ jest wytwarzany na bazie estrów (estry pochodzą z roślin). Chodzi o to: cząsteczki estrowe są jonowe. Oznacza to, że cząsteczka chce przylgnąć do powierzchni, której dotyka, więc zawsze będzie warstwa oleju przylegająca do wszystkich powierzchni wewnątrz silnika. Dziewięćdziesiąt pięć procent zużycia silnika następuje przy pierwszym uruchomieniu i chcę dodatkowej ochrony, jaką zapewnia cząsteczka jonowa w tej sytuacji.
Założę się, że tak, to wspaniale. Mogę przejść na Motul 300V.That’s why I use Motul 300V, it’s double ester, 9 times out of 10 I’ll notice a difference when switching to 300V, and not just in my pocket.
Ja teżUżywam syntetycznego oleju Rotella T-6 15w-40. Zazwyczaj jeżdżę tylko wtedy, gdy temperatura przekracza 50 stopni i kosztuje to około 22,00 $ za galon w WalMart.
Tak. Ten początkowy olej spełnił swoje zadanie i teraz potrzebuje dobrych rzeczy.W którym momencie można przejść na syntetyk? Na początku po 600 milach?
Nie zgadzam się. Gdyby silnik był całkowicie dotarty po 600 milach, nie byłoby żadnych dalszych ograniczeń w działaniu silnika, ale nadal są one zgodne z instrukcją. Jednym z powodów, dla których olej jest wymieniany po 600 milach, jest usunięcie wiórów i wiórów. Filtr nie usunie wiórów drobniejszych niż określony rozmiar.Tak. Ten początkowy olej spełnił swój cel i teraz potrzebuje dobrych rzeczy.
Nikt się nie zgadza w wątku o oleju. Na dodatek wracamy do normalnego vs. twardego docierania. Ojej... Wychodzę.Nie zgadzam się. Gdyby silnik był całkowicie dotarty po 600 milach, nie byłoby żadnych dalszych ograniczeń w działaniu silnika, ale nadal są one zgodnie z instrukcją. Jednym z powodów, dla których olej jest wymieniany po 600 milach, jest usunięcie wiórów i opiłków. Filtr nie usunie wiórów drobniejszych niż określony rozmiar.
Szukam płatnego zabójcy, żeby zabić ten wątek i ten o podkładkach do miski olejowej.Nikt się nie zgadza w wątku o oleju. Na dodatek wracamy do normalnego vs. twardego docierania. Ojej... Wychodzę.