Przepraszam, usunięto post, znalazłem go wspomnianego przez innego.....
Pozdrowienia
Pozdrowienia
To nie ma znaczenia, było daleko na liście i byłem zainteresowany tym, co inni mieli do powiedzenia, nie zapominajcie, że cały czas przychodzą nowicjusze z nową wiedzą lub przynajmniej odświeżcie inny wątek swoimi przemyśleniami.Przepraszam, usunięto post, znalazłem go wspomnianego przez innego.....
Cheers
To wspaniałe znalezisko!<snip-detailed-stuff-for-fixing>
Tylko 10-minutowa przejażdżka lokalną boczną drogą, ale jaka różnica............Płynne przejście z gazu na gaz w zakresie obrotów od 5 tys. obr./min - w górę, niezależnie od wybranego biegu. Brak szukania i skoków podczas próby utrzymania stałej prędkości od 50 km/h do ponad 100 km/h i testowane w zakresie obrotów 2,5 tys. obr./min i wyżej. Teraz mogę trzymać linie zakrętów z rolkami przez zakręty, zapewniając płynną jazdę zamiast ogromnego skoku z linii. Teraz mam motocykl, na który liczyłem. Mimo że to był tylko krótki test, różnica jest ogromna. Czas pokaże, a jestem pewien, że odpowiednie ponowne mapowanie ECU doprowadzi do jeszcze lepszych rezultatów, ale w sumie około godziny mojego czasu i bez wydawania pieniędzy ..........SUPER SZCZĘŚLIWY!!!!
Złącze serwisowe znajduje się pod tylnym siedzeniem w pobliżu przekaźnika migaczy. Możesz kupić przełącznik trybu serwisowego na Ebay za 14 funtówTo może być interesujące do sprawdzenia. Jak włączyć motocykl w tryb serwisowy/dealera? Gdzie znajdują się przewody i co muszę zewrzeć?
Dzięki
Jasne. Od samego początku byłem w 100% pewien, że to nie problem ECM.Czyli mówimy, że nie potrzebujemy nowego ecu...?
Przepraszam, odnosiłem się do postu rcannon409, złącza, które wtyka się w wiązkę przewodów na tps, aby można było dokonać dokładnego pomiaru, a nie przewodu z przełącznikiem, który wtyka się przy przekaźniku błyskowym.Nie zawracaj sobie głowy narzędziem Genuins Suzuki... Możesz użyć spinacza do papieru lub kupić tańszy na ebay... och i będziesz potrzebować odpowiedniego bitu Torx... To wszystko, co zrobiłem na moim SV1000...!!![]()
Wyobrażam sobie, że dużym problemem są zasady.Chociaż to wszystko brzmi wspaniale i będę próbował i mam nadzieję, że zadziała, zastanawiam się.....jeśli to jest rozwiązanie problemów z przepustnicą, dlaczego Suzuki wymienia ECU?
Właśnie wypróbowałem sztuczkę ze spinaczem. Jedyną zmianą na desce rozdzielczej jest to, że gaśnie kontrolka ABS, wydaje się, że nie mogę przejść w tryb serwisowy.
To biała wtyczka z nasadką z gumowymi korkami, wchodzą do niej dwa przewody, czarny i biały oraz czerwony.? Z tyłu w pobliżu przekaźnika kierunkowskazów? Podłączony blisko czegoś innego?
Próbowałem również z przewodem elektrycznym z tym samym rezultatem.
Uruchomiłem silnik.
??